Northern Lights

Client. Confidential
Value & Size. Confidential / 21,000 sqft
Service. Architecture / Interiors
Status. Completed

Northern Lights

Client. Confidential
Value & Size. Confidential / 21,000 sqft
Service. Architecture / Interiors
Status. Completed

We were commissioned to develop an office fitout for a confidential city centre location. The client wanted the design to reflect their new business model which was shifting from an inward-looking organisation to an outward facing enterprise. The key drivers behind the design were to deliver a vibrant working environment that stimulated innovation whilst offering collaborative and flexible working. Visitors and staff are welcomed by an interactive reception area where users can showcase their talents. The space flows into the public facing areas through a large café style kitchen that acts as a holding area for multipurpose events. This destination space has four sub-rooms adjoined by glazed sliding doors that add flexibility and provide seating for 100+ people. Events such as presentation talks, group meetings, conferences, university days and exhibitions can also be accommodated.

Elsewhere a marketing suite provides views over the city centre – the space offers a variety of environments such as glazed meeting rooms, intimate discussion areas and an open lounge. The suite was designed with flexibility in mind; with modular furniture that can be rearranged to provide either conference style seating or social amenity such as a lounge or yoga studio.  The rest of the floor accommodates training areas for new members; an innovation hub and a tech free zone, providing areas for discussion and contemplation.

The design boasts a raw palette of materials with muted tones of block colour and timber to form an interior identity.

Project Team
Photography. Tom Bird
Glazed meeting rooms
Open lounge areas
Collaborative and flexible work settings
Large café style kitchen area

Similar Projects

View
Merseyway Innovation Centre
Refurbishment of existing retail space to create a co-working offering with private offices and supporting spaces.
View
Southway Housing Trust HQ
Transforming an existing obsolete office into an activity based headquarters. The client requested a ‘no compromise’, contemporary office that reflects the principles of the business: openness, honesty and ambition.
Top
  • We are hiring - Architect and Architectural Technologist
  • We are hiring - Architect and Architectural Technologist
  • We are hiring - Architect and Architectural Technologist
  • We are hiring - Architect and Architectural Technologist