VIMN, Camden Campus, London
A collaborative, client focused transformation of the media company's estate

Client
Viacom International Media Networks (VIMN)

Overview
Value: £9.75 million
Location: London
Size: Various
Programme: Jan 2015 – Ongoing

Photography
Michael Blann

We have worked collaboratively with Viacom International Media Network (VIMN) since January 2015 at their campus in North London and have developed a close working relationship with them over a number of projects.

Our work on the Camden Campus has included:

  • New Build Office infill project, both detailed design and construction services. Completed in October 2016.

  • Refurbishment of the Lock Building including interior design services and construction, planning and listed building consent and landlord approval works. Completed in August 2016.

  • New Entrance Security upgrades to include lock down protocols and ballistic proof installations. Completed in January 2017.

  • Interior design and implementation of International Presidential Suite and new meeting rooms.

The infill scheme achieved planning consent in January 2015 and was completed in October 2016. The new office ‘tower’ is wrapped in a green wall which provides a striking, environmentally friendly cladding solution and doubles the amount of green wall on site to 345sqm. Careful integration of lightwells and a 284sqm green roof covered with 96 solar panels further enhance the buildings environmental credentials. The scheme responds to VIMN’s ambition to be at the forefront of sustainable design.

The completed infill office scheme provides a range of new office spaces and facilities to meet varying user needs. The majority of this is open plan, but also incorporates new meeting rooms, some cellular offices and a number of smaller individual quiet rooms and telephone rooms. Fully flexible breakout spaces allow for agile working and communal refreshment points.

 

The feature staircase in the central light well has been designed to maximise daylight within the relatively deep plan, with buildings bordering three of the four sides. User wellbeing is at the heart of the design.

As a result of the successful delivery of their Camden Campus and the strong working relationship we have developed with the key stakeholders at VIMN, we have been appointed to provide subsequent space planning and lease agreement work across their estate.

Related