100 Barbirolli Square, Manchester
Continuing the regeneration of this landmark square through transformative workplace refurbishment

Client
Confidential

Overview
Location: Manchester
Value: Undisclosed
Programme: November 2017 – Ongoing
Size: 143,600 sqft
Service: Architecture & Interiors
Typology: Workplace

Following the successful refurbishment of 101 Barbirolli Square, Manchester, we were appointed to transform its larger, sister building 100 Barbirolli Square.

Internally, our response has been to strip the building back and deliver design proposals to create an environment befitting modern occupier requirements. It is hoped, like with 101, the building will achieve similarly strong rents not previously achieved by a refurbished office in the region. A key focus of our work has been to improve the frontage of the building onto Barbirolli Square; enhancing the entrance, improving views into the building and creating a greater synergy between the square and the ground floor reception.

Internally, the proposals include reconfiguring the existing entrance and reception area to include a new tenant hub with coffee bar offer. Below ground, a level of the basement car park will be converted into a new office floor, reconfiguring the atrium and dropping the floor down a level. At roof level the top floor office has been extended and two new roof terraces created.

A large cycle hub with changing rooms, accessed directly from the street, will also be created. This will better facilitate alternative and sustainable transport for building users. In total, our proposals increase the office space from 135,000 to 143,600 sqft.

The scheme is now on site and scheduled to complete in 2020.

Section CGI

Related